Helsingissä Shop-in-shop Sisustus Nallen tiloissa Yrjönkatu 32, tervetuloa!

Porvoo 
ma–pe 10–18
la 10–16

Helsinki
ma 11–18
ti-pe 9–17
la 11–15

Furniture & Lifestyle

Furniture & Lifestyle

Indonesian reissu pitkästä aikaa

Terveisiä Jakartan messuilta Indonesiasta. Koronavuosien jälkeen tätä matkaa on odotettu innolla ja reilu viikko menikin aivan hujauksessa. Jakartan huonekalumessut on aina ollut näiden maaliskuun matkojeni ensimmäinen kohde. Messut on kyllä kehittyneet valtavasti tässä reilussa 20 vuodessa kun olen siellä käynyt. Olin perillä Jakartassa perjantai iltapäivällä matkattuani reilut 18 tuntia Dohan kautta ja olin buukannut taxin hakemaan minut kentältä. Se onneksi sujui hyvin melkoisen pitkästä passijonosta huolimatta. Viisumin voi ostaa kentältä ennen passintarkastusta (usd 35 kuukaudeksi). Illalla menin pitkäaikaisen vintagetoimittajamme Michaelin kanssa syömään ja melatoniinin avulla sain jopa unta illalla. Uni on tärkeää tällaisilla työmatkoilla kun päivät venyvät helposti 12–14 tuntisiksi.

Kiertelin messuilla koko lauantaipäivän Michaelin kanssa ja paljon kivaa jäi mieleen. Osastot olivat kauniita ja siistejä ja indonesialaiset ihmiset ovat kovin ystävällisiä sekä puheliaita. Tykkään toimia heidän kanssa. Myös kaikki palvelut ovat kehittyneet isosti messuilla, wifi-toimi (ainakin osittain), ruokaa ja hyvää kahvia sai monesta paikasta.

Indonesiassa on pitkään ollut hyvää huonekaluteollisuutta, pientä sekä isoa. Maassa on yleistynyt kovasti se, että suuremmat ns. vientiyritykset teettävät ja ostavat pieniltä tekijöiltä huonekaluja, pöytiä, tuoleja ja kaikkea mahdollista jonka jälkeen viimeistelevät sekä pakkaavat sen omassa yrityksessään. Tästä on se hyöty, että pienet tekijät pysyvät hengissä eikä tietotaito häviä ja laatu paranee koska suuremmat yritykset vaativat korkeampaa laatua. Meillä etsinnässä oli esimerkiksi uusia tuoleja ja rottinkia. Ja näitähän myös löytyi. Tykkään siitä, että pääsen tutustumaan ihmisiin tuotteidemme takana, kuulen tarinoita ja näen missä esimerkiksi tuolimme ja pöytämme tehdään.

Myös Mr. Herman oli Jakartan messuilla omalla osastollaan. Hän on toiminut meidän kanssa pisimpään, jo noin 20 vuotta. Herman on siis kaikkien kierrätystiikkisten kalusteidemme takana. Hän on ollut luotettava ja siitä erityinen ja ainutlaatuinen tyyppi, että suostuu tekemään myös yksittäiskappaleita joka sitten mahdollistaa meille mittatilauskalusteiden teettämisen. Tämä ei suinkaan ole itsestäänselvyys, edes Indonesiassa.

Oli taas mukava nähdä Herman usean vuoden tauon jälkeen. Hän oli edelleen yhtä iloinen ja hyväntuulinen kun aina ennenkin. Heillä oli myös uutuuksia messuilla, upeita kaappeja ja mm. kylpyhuoneen tasoja, joista pidin kovasti.

 

Messujen jälkeen vierailimme Hermannin tehtaassa Yogyakartassa, jossa käyn jokaisella matkallani. Hauskaa hänen tehdastontilla on se, ettei koskaan tiedä mitä eläimiä siellä on, olen törmännyt pariin isohkoon kalkkunaan, muutamiin koiriin, kanoihin ja nyt tontilla oli useampi kissa.

Puun kuivatusuunissa paloi tuli, niin kuin aina ja kaikki näytti olevan kunnossa.

Meidän huonekaluja oli siellä valmiina lähtöön yhden kontillisen verran, pöytiä, tuoleja, kaappeja, tasoja jne. sekä myös ihania uutuuksia!
Kannattaa siis pitää silmällä meidän facebook ja instagram tilejä sekä verkkokaupan uutuuksia https://sasusplayhouse.net/tuoteryhmat/uutuudet/

Lisää reissun kohokohdista kirjoittelen myöhemmin sillä viikkoon mahtui paljon.

Terveisin
Sasu