Helsingissä Shop-in-shop Sisustus Nallen tiloissa Yrjönkatu 32, tervetuloa!

Porvoo 
ma–pe 10–18
la 10–16

Helsinki
ma 11–18
ti-pe 9–17
la 11–15

Furniture & Lifestyle

Furniture & Lifestyle

Sasu's Playhouse

Sasu's Playhouse ja vastuullisuus

Meille on ollut alusta saakka hyvin tärkeää tietää missä meidän oma mallisto tehdään, kuka sen tekee ja minkälaisissa olosuhteissa tuotteet tehdään.

Olemme aina käyneet paikanpäällä tehtaissa, joissa huonekalumme valmistetaan.

Kierrätystiikki on ollut puumateriaali jo yli kymmenen vuotta  ja usein kysytään mistä se on peräisin ja riittääkö sitä kuinka pitkäksi aikaa.

Indonesiassa talot ovat perinteisesti valmistettu tiikistä, sillä se kestää kovan ilmaston, kosteuden, sateet, tupajumit ja auringon. Kun elintaso nousee niin nämä talot korvataan usein tiilitaloilla ja puumateriaali otetaan talteen.

Valmistajamme ostaa tätä puuta ja tekee niistä upeita ja kestäviä huonekaluja. Pyrimme myös käyttämään kaikki “ylijäämäpuut” teettämällä niistä esimerkiksi leikkuulautoja. Ihan pieni silppu menee sitten uunin lämmitykseen, jossa kuivataan meidän puumateriaali kestämään Suomen ilmaston kuivuus.

Olemme vuodesta 2000 myös työllistäneet ja kouluttaneet lukuisia yrittäjiä Indonesiassa. kunnioittamalla Yhdistyneiden kansakuntien UNSDG (Sustainable Development Goals) tavoitteita nimenomaan näissä muodoissa haluamme auttaa meidän toimittajia (goal 9, industry, Innovation and infrastructure).  Käymällä paikanpäällä varmistamme myös ettei lapsityövoimaa käytetä (onneksi Indonesiassa on koulupakko)  ja tapaamme tehtailla yhtälailla naisia kuin miehiä (gender equality). Samalla näemme myös työolot, ruokatuntien pitämiset päiväuniaikoineen jne. 

Indonesia on kolmas maa maailmassa joka on ratifioinut Flegt- metsäsopimuksen. Tällä taataan, että käytämme vain kestävän kehityksen puuta ja jokaiselle maahantuomallemme kontille haetaan erillinen Flegt vientilupa

Lupa takaa vastuullisen tuotannon (goal no 12m Responsible production)

Tuomme myös vanhoja kunnostettuja huonekaluja ja indonesialaisia käyttöesineitä Suomeen. Lähtömaassa näitä ei arvosteta niin paljon että niitä kunnostettaisiin paikallisille mutta käsityötaidot ja puusepän ammatti ovat vielä osaksi kulttuuria joten entisöijiä löytyy  tekemään näistä tuotteista taas käyttökelpoisia.

Saimme vuonna 2021 arvostetun Primaduta Award´n indonesian hallitukselta ja tässä palkinnossa myös em arvot nousivat korostuneesti esiin. Viimeksi suomalainen yritys on voittanut tämän vuonna 2016 ja silloin se oli Paulig,

Pyrimme myös muussa toiminnassa ottamaan huomioon kestävän kehityksen, kierrätämme pakkausmateriaaleja, käytämme vain paperikasseja ja yritämme löytämään myös pientavaroissa  mahdollisimman paljon kierrätysmateriaaleista valmistettuja tuotteita.