Helsingissä Shop-in-shop Sisustus Nallen tiloissa Yrjönkatu 32, tervetuloa!

Porvoo 
ma–pe 10–18
la 10–16

Helsinki
ma 11–18
ti-pe 9–17
la 11–15

Furniture & Lifestyle

Furniture & Lifestyle

Vintage aarteiden etsintää Indonesiassa

Indonesian matka siis jatkuu ja viikko oli toden totta täynnä erilaisia kohtaamisia ja tilanteita. Kun taas kerran naureskelin paikallisten kuvaus intoa niin sain kuulla olevani heidän silmissä kuin ”movie star” suht vaaleine hiuksineni ja vihreine silmineni. Aika hauskaa tuollainen kommentti on varsinkin tässä iässä.

Vaikka Indonesia on maailman suurin muslimimaa, niin siellä en koskaan ole kokenut olevani jotenkin alempana tai vähempiarvoisena sen takia että olen nainen, saatikka kokenut  turvattomuutta. Matkaillessa kannattaa aina kuitenkin pitää mielessä että maassa maan tavalla eli tässä tapauksessa en koskaan pukeudu lyhyeen hameeseen, shortseihin tai hihattomaan paitaan, näin saan myös arvostusta itseäni kohtaan. Hikihän siinä +33 asteessa tietysti tulee pitkissä vaatteissa mutta kun on hauskaa niin sekään ei haittaa.

Sasu´s Playhousen mottohan on erilaista kuin muilla ja sen takia olen alusta asti tuonut Suomeen omaa mallistoa. Tästä ns iskulauseesta olen myös halunnut pitää kiinni ja juuri näiltä maaseutukierrokksilta löytyy kyllä kasapäin kaikkea todella erityistä.

Tykkään myös siitä, että sen lisäksi että yritän löytää kaikkea extraa niin voin kuunnella myös  asiakkaiden toiveita. Yksi toive oli tällä reissulla tietynlaiset ruukut ja voi, niitä löytyi siis satoja. Lähettelin sitten whatsupilla kuvia ja valikoin vastausten perusteella ensimmäiset ruukut lähtemään seuraavaan konttiin.

Toinen toive oli portti ja niitäkin löytyi muutama, ei ehkä niin hienoa kun on ollut aikaisemmin mutta hienoja nämäkin. Porttien lisäksi löysin ensimmäistä kertaa aika komeita sermejä. Kaksi tai ehkä kolmekin sermiä tulee meille kunhan ne ensin kunnostetaan. Yhdestä vanhasta sermistä tehdään myös kaksi peiliä, serminä se kappale ei ollut niin hieno.

Michealin kanssa homma toimii siis niin, että hänellä on tietyt vakiopaikat missä hän yleensä käy ja nämä ovat hänen tarkoin varjeltuja sailaisia mestoja. Olin etuoikeutettu kun pääsin nyt tällaiselle kunnon kierrokselle mukaan.

Näistä paikoista sitten kaivelimme ja etsimme minua kiinnostavia juttuja, näitä em portteja, sermejä, paneleita yms ja jos jokin tavara vaatii kunnostusta niin Michaelin miehet paikkaavat ja fixaavat kaiken tarvittavan. Eli näistä maaseutupaikoista tavarat toimitetaan Michealin työpajaan ja sieltä ne lähtevät kunnostettuna meille.

Yksi parhaimmista puolista näissä reissuissa on myös se kun keksii jonkin aivan uuden käyttötarkoituksen jollekin tavaralle.

Haluaisin niin nähdä tämän valtavan varmaan kolme metriä pitkän morttelin jonkin ravintolan baaritiskinä. Ajatelkaa miten hieno se olisi korotettuna ja lasi päällä. Tätä voisi käyttää myös juhlien supercoolerina, paljon jäitä ja erilaisia juomia mahtuisi tähän ihan valtavasti ja kyllä olisi minkä tahansa juhlien keskipiste.

Tulkaa reippaasti kysymään jos haluatte juhliinne, ravintolaanne tai kahvilaan jotain hullun erilaista !

Tässä kuvassa, Indonesiaksi Lesung. Pitkässä osassa morttelia on jyvät ja pienessä onkalossa jyvistä erotellaan kuoret  erillisellä survimella ”alu”

Reilu viikko meni siis hulvattoman nopeasti ja nautin joka hetkestä. Opin, näin ja koin valtavasti. Tässä vain pikkuriikkinen otanta reissusta.