Helsingissä Shop-in-shop Sisustus Nallen tiloissa Yrjönkatu 32, tervetuloa!

Porvoo 
ma–pe 10–18
la 10–16

Helsinki
ma 11–18
ti-pe 9–17
la 11–15

Furniture & Lifestyle

Furniture & Lifestyle

Vintage ruukut ja puukaukalot puutarhassa tai kodissa

Voi ihanuus mikä juhannusloma olikaan. Sain olla viikon lomalla ja toinen tyttäristäni tuli tänne Suomeen ja sää todella helli.

Olen ilmeisesti vähän tartuttanut molempiin tyttäriini jonkinlaisen puutarhainnostuksen ja kumpikin kyselee välillä vinkkejä miten jotain kasvia hoidetaan. No en niistä nyt niin hirveästi tiedä mutta onneksi googlettamalla löytyy hyvin tietoa.

Tämä juhannus alkoi meidän mökin terassin reunan siistimisellä. Olin jo alkukesästä saanut idean, että meidän isosta antiikki / vintage ruukusta saisi hienon vesiaiheen puutarhaan. Liikkeessä oli yksi juuri siihen sopiva suuri ruukku jossa oli pieni halkeama joten en sitä halunnut myydä vaan vein sen mökille.

Heinät ja kasvit lähtivät vikkelään terassin reunasta, tilalle suodatinkangas, päälle kivituhkaa ja kivet. Sillä erotuksella että kivien asetteluun käytettiin hieman enemmän aikaa ja toisaalla olleet yrttiruukut siirrettiin myös tälle alueelle.

Kaiken keskelle vintageruukku ja siihen pumppu. Olisin halunnut aurinkokennolla toimivan, mutta sellaista ei mökkipaikkakunnaltamme löytynyt eli hankittiin sähkökäyttöinen.

Ai että alueesta tuli kiva ja paljon siistimpi. Soliseva vesi on myös niin ihana ja jotenkin rauhoittava. Aasialaisten mielestä jokaisella pitäisi olla kodissa tai puutarhassa liikkuva vesi ja luulen että laitan tällaisen myös meidän kotiin.

Liikkeessämme olevia erilaisia ja uniikkeja ruukkuja voi siis käyttää vaikka mihin. Laitoin yhden paljon pienemmän ruukun myös kumolleen hiekkaan  ja sekin näyttää hauskalta. Vintagevalikoimamme sopii muutenkin monelta osin ulkokäyttöön ja terasseille. Suurin osa puisista tuotteita ovat tiikkiä eli kestävä hyvin ulkona ja esim. puukaukaloita löytyy myös omasta puutarhastani sillä ne tuo kivaa vaihtelua ruukkujen rinnalle.

Kotiin ajattelin tätä suihkulähdettä ihan senkin takia että mikään kukka ei nyt viihdy kotiovella kun emme siellä paljon ole ja ruukkuunhan saa sitten syksymmällä vaihtaa vaikka ison tuijan, johon voi sitten joulun alla laittaa hienot jouluvalot.

Sisustuksessa ja myös puutarhassa kannatta käyttää mielikuvitusta ja erilaisia asioita aivan eri tavalla kuin niiden alkuperäinen tarkoitus on ollut – antakaa ajatusten lentää, mielikuvituksen kukkia ja olkaa rohkeita – ja Nauttikaa kesästä!