Helsingissä Shop-in-shop Sisustus Nallen tiloissa Yrjönkatu 32, tervetuloa!

Porvoo 
ma–pe 10–18
la 10–16

Helsinki
ma 11–18
ti-pe 9–17
la 11–15

Furniture & Lifestyle

Furniture & Lifestyle

Matkalla Marokossa osa 1

Mitä sinulle tulee mieleen sanasta Marrakech? Varmaan ensin värit, tuoksut, äänet (meteli) ihmismassat ja basaarit. No, sitä se juuri on, aistien ylikuormitusta parhaimmasta päästä.

Olin jo pitkään haaveillut matkasta Marokkoon ja olen aina ollut reissaaja, joka kantaa käsimatkatavaroissa mitä kummallisimpia tavaroita kotiin. Olen tuonut mattoja, valaisimia, keramiikkaa ja vaikka sun mitä. Nyt tuli mahdollisuus lähteä tutkimusmatkalle oppaanani Arabian kieltä toisena äidinkielenään puhuva Fatima sekä lisäapuna vielä joukko hänen sukulaisiaan. Oli upeaa saada kokea tuo marokkolainen kulttuuri ja vieraanvaraisuus näiden sydämellisten sukulaisten kautta. Sain kutsun syömään heidän koteihin useampaankin kertaan ja jopa yöpymään. Tässä meillä suomalaisilla onkin opittavaa, perhe ja suku ovat todella tärkeitä ja olisi suuri loukkaus ajaa ohi käymättä vierailulla. Ja tietysti ruokaa tarjotaan aina. Sormin syömistä en vielä ihan oppinut ja minulle tarjottiin lusikka, varmaan säälistä ettei jäisi nälkä.

Tämä maahantuojan ammatti on siitä mukavaa, että voin tehdä tätä muidenkin hyödyksi kuin vain itseni ja isossa osassa onkin  asiakkaiden kuunteleminen. Omaa taloa remontoidessa huomasin miten samankaltainen ja aika tylsä valikoima pesualtaita Suomessa on. Kyselin asiakkailtamme ja ystäviltä, että miltä marokkolaiset ihanan kirjavat ja värikkäät altaat näyttävät heidän silmissään niin vastaus oli kaikilta WOW, juu ilman muuta näitä meillekin.

Kyllä niitä altaita ja keramiikkaa sitten löytyikin. Mikä runsaudensarvi tuo maa on. Kolmen kaupungin jälkeen löysimme pesualtaiden valmistajan. Kaupunki, mistä nuo löytyivät oli Fes ja se vaatisi oman tarinansa. Upea Unescon maailmanperintökohde ei jättänyt kylmäksi 10000 katuineen ja kujineen.

Tässä muutama makupala tulevasta 🙂 Ja jos haluat näitä reissujuttuja saada hieman pidempänä versiona niin tilaa meidän uutiskirje verkkosivun alalaidasta. Siinä valoitan messumatkoja ja näitä hankintamatkoja tarkemmin. Uutiskirjeen voit tilata tästä linkistä:https://sasusplayhouse.net