Helsingissä Shop-in-shop Sisustus Nallen tiloissa Yrjönkatu 32, tervetuloa!

Porvoo 
ma–pe 10–18
la 10–16

Helsinki
ma 11–18
ti-pe 9–17
la 11–15

Furniture & Lifestyle

Furniture & Lifestyle

Kierrätystiikki on loistava myös ulkokäytössä

Mitä sinulle tulee mieleen sanasta tiikki?

Puu, joo…trooppinen puu…kyllä…. ja siihen se usein jää. Suomalaiselle ihmiselle tiikki on eksoottinen puulaji, jonka ominaisuuksia ei tunneta kovin hyvin, eikä ihme. Eihän se täällä kasva eikä sitä edes tuoda tänne kovinkaan paljon.

Juttelemme päivittäin asiakkaidemme kanssa siitä mihin tiikki soveltuu ja monen monta kertaa pitkänkin juttelun jälkeen kun mainitsen sanat purjeveneen kansi niin silloin näen kun “lamppu syttyy” ja tiikin loistokkuus todella selvenee.

 

Eli tiikki on hyvin tiivis puu, se on myös hyvin öljyinen puu ja nämä ominaisuudet tekevät siitä erittäin hyvin kosteutta kestävää. Siitä syystähän myös indonesialaiset talot, joista meidän tiikki on peräisin, on rakennettu tästä puusta. Ajatelkaa tropiikin monsuunisateita, ne eivät ole mitään Suomen sateiseenkaan kesään verrattuna.

 

Kierrätystiikki on siis aivan loistava materiaali huonekaluihin, joita haluat pitää ulkona. Suurin osa myös meidän vintage valikoimasta on valmistettu tiikistä eli voit pitää myös niitä penkkejä,tuoleja ja pöytiä ulkona.

Tiikki sopii myös loistavasti tiskipöydän ja kylpyhuoneen tasoksi ja penkkejä voit käyttää vaikka saunassa – mikä ettei.

 

Aurinko harmaannuttaa tiikkiä mutta se ei tarkoita että puu olisi jotenkin pilalla. Jos et pidä harmaasta sävystä niin pieni hionta ja uusi öljy pintaan niin kaunis väri palaa pintaan. Öljyäminen myös pidentää tiikin käyttöikää.

Yksi juttu vielä…tiikki on upea puu ja kun me käytämme kierrätettyä tiikkiä niin se on myös ekologinen valinta.

 

Nautitaan ihanasta kesästä ja ulkoilmaelämästä!