Helsingissä Shop-in-shop Sisustus Nallen tiloissa Yrjönkatu 32, tervetuloa!

Porvoo 
ma–pe 10–18
la 10–16

Helsinki
ma 11–18
ti-pe 9–17
la 11–15

Furniture & Lifestyle

Furniture & Lifestyle

Kierrätystiikin hoito-ohje

Kierrätystiikki on erittäin kova, tiivis ja öljyinen puu joka itsessään ei ime helposti mitään. Suosittelemme ruokapöytien käyttöönotossa vahaamista. Se tekee pintaan lisäsuojan ja sen jälkeen puu ei ime itseensä niitä tahroja mitä juuri ruokaillessa voi syntyä. Väritön vaha (esim osmocolor kirkas vaha) on hyvä suoja ja sitä ei tarvitse laittaa kuin aivan ohut kerros.

Suosittelemme tekemään käsittelyn hyvälaatuisella siveltimellä ja toisessa kädessä voi olla puuvillarätti millä vielä pyyhkäisee ylimääräiset vahat pois jos lipsahtaa. Esimerkiksi vaahtomuovirullaan tulee helposti liikaa vahaa ja mitä enemmän sitä vahaa päätyy pöydän pintaan niin sitä tummempi tulee lopputuloksesta.

Jos vahaa jostain syystä tulee liikaa niin sitä voi hioa pois kun se on kuivunut.

Voit myös tuunata eli sävyttää tiikkiä jos haluat muuttaa sen väriä. Kokeile värillistä vahaa kuitenkin vaikka pöydän alapintaan niin näet mikä lopullinen väri on. Sama pätee tässä kuin värittömässä eli käsittele ohuelti, on aina helppo lisätä kerroksia jos haluat vahvistaa väriä kun hioa sitä pois.

Tiikkiöljy käy hyvin käsittelyaineeksi erityisesti jos pidät huonekaluasi ulkona. Tässä kannattaa kuitenkin tiedostaa että öljy tummentaa tiikin väriä huomattavasti.
Kiinanpuuöljy toimii myös loistavasti ulkona pidettäviin kalusteisiin mutta tummentaa myös jonkin verran.

Muista käsitellä aina puhdasta ja kuivaa pintaa!

Öljyämistä tai vahaamista ei tarvitse uusia jatkuvasti, huomaat kyllä kun pinta kaipaa uutta vahausta / öljyämistä. Tämä riippuu aika paljon missä kalustettasi pidät ja missä tarkoituksessa se on. Ulkona pidettäessä tiikki harmaantuu kauniisti mutta se ei missään nimessä tarkoita että se on menossa pilalle. Jos haluat palauttaa kaunista väriä niin hio kevyesti hiomapaperilla ja öljyä uudestaan.

Nauti kauniista ja ekologisesta kierrätystiikkisestä huonekalustasi.