Helsingissä Shop-in-shop Sisustus Nallen tiloissa Yrjönkatu 32, tervetuloa!

Porvoo 
ma–pe 10–18
la 10–17
su 11–16

Helsinki
ma 11–18, ti-pe 9–17
la 11–15

Furniture & Lifestyle

Furniture & Lifestyle

Kesäkalusteet – Loviisan asuntomessut 2023

Vaikka mennään vasta elokuuta 2022 niin katseet on ollut jo pakko kääntää kesään 2023. Emme ole kovin paljon markkinoineet ”kesä-, tai ulkohuonekaluja erikseen sillä kaikki meidän tiikkisethuonekalut käyvät ulos. Lisäksi tietyt ketjuliikkeet kun aloittavat kesäalen jo toukokuussa niin markkinat ovat hieman vääristyneet ja ns syöty.

Olemme tässä kuitenkin vuosien varrella kertoneet tiikin ominaisuuksista sen verran, että monet jo tiedostavat sen sopivuuden myös ulos.

Kun kansainvälinen merirahtiliikenne on edelleen aika sekaisin niin suunnittelupöydälläni on ollut jo useaan otteeseen ensi kesän Loviisan messukohteiden terassit.
Mitä sinne teettäisi? Mitä käyttötarkoitusta ne palvelisi? Itse pidän kovasti siitä ajatuksesta että terasseilla, parvekkeilla ja erilaisilla patioilla voi jatkaa sisätiloja. Niillä voi puuhailla eri asioita, grillata, syödä, lukea tai ottaa vaikka päikkärit tai tehdä palapeliä.
Mieheni on jo pitkään haaveillut päiväunipaikasta ulkona. Olen yrittänyt metsästää vanhaa, vintagepenkkiä, jossa sisäpituus olisi vähintään 200 cm, jotta hän mahtuisi nokostelemaan suorana mutta se on toistaiseksi ollut haasteellista. Indonesialaiset ovat sen verran lyhyempiä että suurin osa sohvista on maksimissaan 190 leveitä.

Sain taas Mr. Michaelilta noin kymmenen sohvapenkin kuvat joista saan valita mieleiset myymälään mutta yksikään noista ei ollut tarpeeksi pitkä meidän omalle mökille. Täytyy ilmeisesti teettää.
Tässä nyt sitten mietin myös, että mitä uutta ja erilaista sinne asuntomessuille teettäisi. Kierrätystiikkinen mittojen mukaan tehty sohvaryhmä paksuilla patjoilla olisi yksi kiva tuote ja tietysti joku uudenmallinen sohvapöytä myös. Haluaisin myös teettää sellaisen leveän auringonottopedin, missä laidat olisi niin leveät, että niillä voi pitää vesilasin, kirjan yms. Pääosa olisi säädettävissä pystyasentoon ja jos haluaa ottaa ne päikkärit niin laskee vain päädyn alas.
Suunnittelukohteiden terassit eivät ole kauhean suuria eli pitää miettiä ettei niitä survo liian täyteen. Vähän ehkä vanhoja ruukkuja ja puisia mortteleita yrttitarhaksi ja kenties pieni suihkulähde myös. Ainakin aasialaisissa kodeissa pitää aina olla myös se juokseva vesi läsnä (tuo onnea) ja kun tänä kesänä tein sellaisen myös meidän mökille (vanhaan isoon ruukkuun) niin huomasin, että onhan se solisevan veden ääni aivan ihana ja rauhoittava. Ajattelin viedä idean myös kotiin, katsotaan päätyykö ulko-oven viereen ulos vai peräti sisään.
Jatkoa aiheesta saattaa siis seurata. Myös Loviisan asuntomessuista somen puolella että täällä blogissa.

Haluatko sinä teettää jotain ensi kesäksi, kotiin tai mökille, sisään tai ulos? Emme tarvitse hienoja piirustuksia vaan idean ja mitat niin me hoidamme loput ja hinnan saamme yleensä noin vuorokaudessa. Kierrätystiikki on upea ja ekologinen materiaali, joka kestää aikaa ja käyttöä.

Yt. Sasu