Shop-in-Shop on avattu Helsinkiin!

Porvoo 
ma – pe  10 – 18
la  10 – 16
su 12 – 16

Helsinki
ma 11 – 18, ti-pe 9-17
la 11 – 15

Furniture & Lifestyle

Furniture & Lifestyle

Ruokapöytä tiikkiä teräsjalat

1.150,00 

Kierrätystiikkinen ruokapöytä teräsjaloilla. Koko 180x90cm

Varastossa

Tuotteen kuvaus

Väri: luonnonvärinen tiikki
Materiaali: kierrätystiikki ja ruostumaton teräs
Koko: 180x90x76cm

Tässä pöydässä yhdistyy kauniisti moderni teräs ja rustiikimpi puu. Kierrätystiikki on ekologinen ja superkestävä materiaali ja sen sävyä voi tuunata väripigmenttiä sisältävillä vahoilla.
Kierrätystiikkisiä pöytiämme voit tilata minkä kokoisena vain ja haluamillasi jaloilla jos valmiina ei löydy sopivaa.

Kierrätystiikki on erittäin kova puu ja myös öljyinen eli se jo itsessään ei ime helposti mitään mutta suosittelemme ruokapöytien käyttöönotossa vahaamista. Se tekee pintaa lisäsuojan ja sen jälkeen puu ei ime itseensä niitä tahroja mitä juuri ruokaillessa voi syntyä. Väritön vaha (esim osmocolor kirkas vaha) on hyvä suoja ja sitä ei tarvitse laittaa kuin aivan vähän eli esim hyvälaatuisella siveltimellä ja toisessa kädessä voi olla puuvillarätti millä vielä pyyhkäisee ylimääräiset vahat pois jos lipsahtaa. Tässä kannattaa pitää mielessä että mitä enemmän käytät vahaa sitä enemmän puun väri tummuun eli aivan pieni ohut kerros riittää jos et halua tummentaa väriä.

Kierrätystiikki on peräisin vanhoista taloista ja puu on valikoitunut rakennusmateriaaliksi sen kestävyyden ansiosta. Eli tiikki kestää vesisateet, erittäin korkean kosteuden ja myös tuholaiset. Kun elintaso Indonesiassa kasvaa niin tiikkitalot korvataan tiilitaloilla ja onneksi kallisarvoinen puumateriaali kerätään talteen. Se puhdistetaan ja myydään sitten huonekalujen valmistajille.

Indonesia on yksi maailman ensimmäisistä maista joka ratifioi kansainvälisen metsiensuojelusertifikaatti Flegtin. Eli puun viejä hakee jokaiselle kauppaerälle flegt luvan ennen kun se saa poistua maasta. Tämä on erittäin hieno asia ja takaa että puu on ekologista ja sitä mitä sanotaan.

Käymme myös itse paikan päällä vuosittain ja takaamme tällä laadun ja jatkuvan kehityksen. Olemme ylpeitä tiikkituotteistamme.
Huomioithan ostaessasi kierrätyspuisen tuotteen että jokainen kappale on oma yksilönsä ja pienet klommot ja epätasaisuudet ja puun pieni eläminen kuuluu vanhan puun ominaisuuksiin.

Lisätiedot

Lisätiedot

Valmistaja

Herman